Hösten 2002

Placering: 1 av 6
Antal prickar:
220
Föregående rallyn:
50 (+5 lagda)
Karta: 11I NV Uppsala
Arrangör:
PFDarna
Utmärkelse: Pokalen, bäst på fotoplock, bäst på bokstavsplock
 

Till det här rallyt hade vi speciellt flugit in Anna till Sverige för att hon skulle kunna förstärka laget. Vår nya rallyförmåga Malin ersatte Jenny och Jojo som just fått ett barn. Summa summarum sju personer i bussen.

En ny startplats var McDonalds vid Råbyvägen, ett utmärkt val eftersom något strulade för generalerna vid starten och i väntan på att rallyt skulle börja gick vi in och tog en kopp kaffe.

Väl igång begav vi oss först ut mot Gamla Uppsala. Det skulle visa sig att PFDarna hade lagt ett ganska kort rally vilket i sin tur innebar att det var ganska kort mellan rebusplatserna. "Oj, ligger rebusen i nästa korsning!". Det korta avstånden gjorde också att det blev mer tid för att lösa rebusar, trevligt.

De två senaste rallyna har ju lagts av förstagångsläggare men nu med ett erfaret lag så märkte vi att rebusarna var en aning svårare. Ett populärt rebusteg var att gå via det periodiska systemet. Även vi fick klippa några nödlösningar och som alltid tycker man efteråt att "Gaah, varför klippte vi den där?!".

Lunchlekarna bestod dels av frågesport där man skulle para ihop orter och kommuner med deras slogan, dels ett moment där man skulle blåsa upp en badboll. Att blåsa upp en badboll är en antingen-eller företeelse.Antingen är det ingen match alls eller så kan det vara hur svårt som helst. Det är hur svårt som helst.

Vid lunchen överlämnade vi vår present till generalerna, ett videoband med en högkvalitativ kultfilm: Trolltyg i tomteskogen. "Kolla! En hel tomtearmé!"

Nu skulle det ha passat bra med någon rolig anekdot men det har vi ingen. Faktum är att allt flöt på bra, bokstavsplock och fotoplock trillade in i en strid ström och plockkortet började fyllas. Regnet tilltogmen vad gjorde det, vi satt i inne i bussen och hade det mysigt. Ja, med undantag av Ingela som är vår rebuslappsupphämtare. Rebuspinnarna var förresten föredömligt utsatta och lätta att hitta. Så ska det vara! Det svåraste på eftermiddagen var att undvika att blöta ner personer ur lokalbefolkningen som trotsade vädret och rastade sina "voffse-gull".

Manöverprovet på eftermiddagen bestod i att spela boule medan bussen rullade. Manöverprovet gick väldigt fort att klara av.

Trots den sena starten på morgonen var det aldrig ont om tid någonstans, vi kom till målet vid badet i Brunnby cirka 20 minuter efter prickbelastningen hade börjat. Laget Lennart lyckades visst vid målgången att ta en alternativ väg genom två på kartan stängda bommar. I verkligheten var den första bommen öppen men den precis vid mål var låst. Lennart fick årets Groda.

Eftersom vi inte hade gjort några större missar under dagen och hade tagit väldigt många fotoplock visste vi att chansen att vinna var väldigt stor. Det verkar som om rättningen gått väldigt fort eftersom generalerna kunde sitta ner på sexan och käka med alla oss andra.

Resultatet blev som många trott: vi vann! Och på vilket sätt sen: endast 220 prickar, hela 58 prickar före Lennart. Förutom bucklan tog vi tillbaka vårt kära P-lock för bäst
på bokstavsplock samt tavlan för bäst på fotoplock. Det kändes bra att vinna när vi hade gjort ett bra rally.

Välkommen till vårrallyt 2003!


Alla rallyn
VT2002