Våren 2002

Placering: 3 av 8
Antal prickar:
418
Föregående rallyn:
45 (+6 lagda)
Karta: Söderfors 12H SO
Arrangör:
No Interrupt
Utmärkelse: Ingen speciell
 
 


Vårens rally var det tionde i ordningen för vår del, ja i alla fall för halva laget. Med en ansenlig del erfarenhet ansåg vi det nödvändigt att gallra rejält i utrustningslistan där allt vi brukar ta med finns nedtecknat, både tokigt och slugt. Nu var det minimalism som gällde, det som vi absolut inte trodde skulle komma till användning lämnades hemma. Hemma i sin borg blev tyvärr också Jens, vår landsvägsriddare. Han ersattes av Ulrica som med en voodookvinnas precision guidade oss runt varje krök. Anna, lagets självklara mästare av glada utrop följde den här gången våra bravader på mycket behörigt avstånd. Detta fick förstås till följd en del ändringar i bussen. Tjejerna i bussen deklarerade glatt att framsätet var deras och att grabbarna fick husera bäst de ville bak i bussen.

Inte hade vi kommit långt från samlingen vid starten innan lagen var tillsammans igen letandes efter rebuspinnen. Ingen verkade hitta den. Det visade sig att generalerna hade gjort en miss, lägesbeskrivningen var "Förgrening" istället för "Kors". Huruvida detta var en miss eller ej tyckte generalerna var en ren definitionsfråga. Förmiddagen förflöt i ett jämnt tempo, enda misstaget vi gjorde (också det en definitionsfråga) var att vi hittade en ort som passade in perfekt med en koordinat och trots att vi inte hade en susning om hur vi skulle komma mellan rebus och lösning åkte vi vidare. Väl vid den möjliga rebusplatsen så letade vi en stund innan vi insåg att det var fel och att det nu var hög tid att klippa nödkoordinaten. När vi hade gjort det tog det inte lång stund att hitta den riktiga rebuslösningen. Ja, tänk så mycket enklare det blir när man gör rätt! På denna lilla utflykt förlorade vi minst 10 minuter vilket gav oss dubbla tidsprickar vid lunchen. Bra förresten med de regeländringar som No Interupt hade infört vid lunchen. Mindre bra var att de hade hela 22 rebusplatser, 20 rebusar som annars brukar vara standard räcker alldeles tillräckligt.

Eftersom vi inte hade klippt några nödlösningar på förmiddagen bestämde vi oss för att inte heller göra det på eftermiddagen, ett mål som vi kunde hålla. Yeah! Ett helt oklippt lösningsark, det ni. Höjdpunkten på eftermiddagen blev "Karlstadsrebusen". Bokstavering, ett innovativt rebussteg som i alla fall vi aldrig har råkat ut för tidigare lyste upp vår tillvaro.

Framåt eftermiddagen började vi undra, tänker de inte ha något manöverprov? Lugn, bara lugn. Vid grustaget bakom Dalboda dök det upp. Uppgiften var denna gång för chaffören att iförd både hörselskydd och med en papperskasse över huvudet försöka åka så nära en PET-flaska (en flaska som vi senast sett vid lunchen och då försökt kasta iväg)tio meter framför bussen utan att välta den. Jenny klarade uppgiften med en god marginal på 5 meter, vilket förvånande nog räckte till en andraplats i grenen.

På sexan tjötade vi som vanligt med de andra lagen och kunde konstatera att kvällens måltid, Flygande Jakob, smakade helt ok om än lite torr. Dock, såsom erfarna deltagare, hade vi tagit med oss eget salt till bordet vilket behövdes. Kvällens "Åh!" kom under presentation av den spruckna IT-bubblan. Snyggt jobbat! :-). Vår ambition att inte få några lösningsprickar sprack därmed och vi fick 2 lösningsprickar totalt. Nytt försök att rädda nollan nästa rally!

A-team snuvade oss som vanligt på P-locket, vilken otrevlig vana de har lagt sig till med ;-). A-team hade också rekryterat en expert på ugglor, kan det haft inverkan på deras plock-resultat?

Det var väldigt jämnt i toppen, mellan ettan och fyran skillde det 40 prickar. Fyra blev A-team, vi kom trea 19 prickar efter vinnarna PFDarna. Vårt "misstag" på förmiddagen med 10 minuters tidsförlust visade sig komma väl till pass.

Vi ser fram emot nästa rally med PFDarna, förhoppningsvis kan vi få tillbaka några gamla medlemmar i laget så vi kan visa de andra lagen var skåpet ska stå.


Alla rallyn
HT2001 HT2002